Sign O' the (TV) times
Media companies: hip to the new at the expense of their core products

More people positive to Denmark after the Mohammed crisis

At the end of October last year the Danish government set aside 110m DK to improve the country's image in the wake of the Mohammed crisis, but it seems by then people's perception of the place was already recovering, if not improving. A survey from the third quarter of 2006, shows people in Muslim countries like Turkey, Indonesia, Egypt and Malaysia actually are more positive to working and living in Denmark now than before the Mohammed crisis. "It's to be expected that things return to normal after a crisis, but that people are more positive than before is surprising," Simon Anholt of Anholt Nation Brands Index, a survey of 36 countries' image, told Berlingske (in Danish).

Comments

Interessant. Det er ikke akkurat det inntrykket man sitter igjen med. Flaggbrennerne var kanskje ubetydelige klikker som ble blåst opp i vestlig media. Eller de er så ekstreme at resten av samfunnet blir anti. Eller statistikken er tvilsom.

i got reason zu glaube tu comprendas norsk :)

Ja, ikke sant? Synes det var en fascinerende sak, men hadde ikke tid til å prøve å tenke for mange dype tanker rundt det når jeg skrev dette ... noe å tenke mer på. Rapporter fra Midtøsten antydet at det var mange politiske motiver ute å gikk i denne 'krisen', at enkelte politikere der kanskje brukte 'krisen' til å fremme sine egne politiske formål innad i regionen. Du vet, branner, tragedier, protest og krise er veldig mye mer kameravennlig og mediavennlig enn et både og perspektiv - heller ti mennesker som brenner flagg, enn 100,000 som ikke synes det er noen stor sak. Men, jeg vet ikke, statistikk er ofte åpen for feiltolkninger og skjevheter.... 60,000 i denne undersøkelsen.

Apropos språk: er helt med på alle skandinaviske språk + engelsk, men får mye spam på spansk, spesielt fikk jeg det på Benkow-postene mine. Det var kanskje en av titlene mine, "Faking It", men den saken om "Media company graded prostitutes" var da mye mer spennende i så måte. Og der mistet jeg kanskje de få norske leserne mine fra venstresiden, men synes at dette var en sak som snakket for seg selv - ingen grunn til å fordømme fordi den falt på sin egen absurditet, bruk google bar på siden her hvis du lurer på hva jeg har / ikke har skrevet om

Jeg vet ikke. En poll foretatt av et egyptisk myndighetsorgan i november 2006 indikerte at 60% av voksne egyptere betraktet Danmark som en fiende av Egypt. Bare Israel skåret høyere, med 92%. Egypt, med sine m75+ innbyggere, er som kjent det største og kulturelt mest innflytelsesrike av de arabiske landene.

De som var i gatene og brente flagg etc. var nok likevel aktive islamister fra Muslimbrødrene. Jeg var selv i Kairo sent i fjor og merket ingen uvilje mot nordmenn i alle fall.

The comments to this entry are closed.